Rechtstreeks van de boer

Over ons

De Hengmeng is een familie bedrijf met gemengde activiteiten. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het houden van zoogkoeien met bijbehorend jongvee en daarnaast een stuk akkerbouw om ons eigen veevoer te verbouwen. Zowel ouders als kinderen werken mee binnen het bedrijf en ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheden. Wij betrekken onze klanten graag in het bedrijf, omdat wij openheid belangrijk vinden. We willen graag laten zien wat we doen en waarom. Om deze rede doet onze zoon Johan mee aan Boer in de klas, waar hij gastlessen verzorgt op basisscholen. Ook werkt Johan als inspecteur bij de NSFO , De Nederlandse Schapen- en Geitenfokorganisatie, in de binnen- en buitendienst. Daarnaast kunt u Johan kennen van De Boeren Kalender waar hij het covermodel is van 2022, dit om de sector te promoten. 

Tevens werken wij samen met de Weidevogelgroep Altena. Samen dragen wij er zorg voor dat we de nesten van de weidevogels veiligstellen. Daarnaast zaaien we de akkerranden in om de biodiversiteit te vergroten.

 

De Hengmeng

De Hengmeng is de naam van onze boerderij. De betekenis zou “heng” van omheining en “meng” van menigte/het volk kunnen zijn. Volgens deze website komen we dan uit om ‘Omheind weidegebied van het volk’.