Rechtstreeks van de boer

Vlees

 

Waar komt het vlees vandaan

Gelegen in het Brabantse rivierengebied ligt het dorpje Meeuwen. De lagergelegen graslanden in dit gebied zijn uitermate geschikt voor het weiden van runderen. Het is hierdoor mogelijk om een prachtig stuk vlees te produceren op een natuurlijke wijze. Ons doel is om de dieren die wij houden zoveel als mogelijk te voeden met ons eigen geteelde voer. Zo produceren wij op een natuurlijke manier vlees met een kleine kringloop.

Al het vlees dat wij aan huis verkopen is afkomstig van runderen uit ons bedrijf. De zogeheten zoogkoeien krijgen ieder jaar een kalfje en soms kopen wij er kalfjes bij uit de buurt. Deze kalfjes komen bij ons onder de zoogkoe. Koeien produceren soms namelijk meer melk dan één kalfje op kan; en met z'n tweeën is het natuurlijk nog veel leuker in de wei.

Het concept

Bij interesse kun je een bestelling plaatsen. Zodra er 75% van het dier verkocht is gaan we over tot slachten. Uit één rund kunnen wij ongeveer 30 pakketten van 10 kg halen. Wij willen niks verspillen en verdelen het gehele dier over het aantal pakketten. Zo heeft ieder pakket nagenoeg dezelfde inhoud. Ongeveer één week voordat de pakketten klaar zijn ontvangen kopers een bericht wanneer er kan worden afgehaald. Wij proberen vlees op voorraad te hebben zodat u niet misgrijpt.

 

Slachten en verpakken

Het slachten en klaarmaken van het rund wordt gedaan door een lokale ambachtelijke slager. Daarna wordt het vlees vacuüm verpakt en gelabeld.

Pakketten

  • Rundvleespakket 10 kg (dit past in twee ruime diepvrieslade; € 14,-/ kg)

Kogelbiefstuk, Biefstuk, Haasbiefstuk, Entrecote, Soepvlees, Rollade,

Rosbief, Worstjes, Hamburgers, Tartaar, Riblappen, Magere riblappen

Rib-eye, Sukade, Poulet, Rookworst (seizoen) 

  • BBQ Pakket 4 personen (seizoen)

Hamburgers, Satéspiesjes, Biefstukspiesjes, 2 soorten Worstjes

Op aanvraag:

  • Tomahawk
  • T-bone
  • Lamsvlees (seizoen)
  • 5 kg pakketten
  • Relatiegeschenken

Wel zin in een goed stuk vlees, maar niet in een compleet pakket? Neem gerust contact op!